Open JI Training april 2018

Van 3 t/m 6 april organiseren wij weer een Open Training Job Instruction. Lees verder voor meer informatie of om in te schrijven.

Nieuws

 • Lees hier het interview dat Procesverbeteren.nl hield met Gerard Berendsen over het TWI Instituut.

  arrow
 • Van woensdag 29 november tot donderdag 7 december hebben de Global Partners van het TWI Instituut Japan bezocht. Ze wilden beter begrijpen hoe TWI in Japan leeft en hoe het tegenwoordig opgleid wordt, om met deze kennis hun begeleiding van organisaties met TWI te kunnen verbeteren. Vanuit TWI Instituut Nederland en Duitsland namen Gerard Berendsen en Carla Latijnhouwers deel aan deze reis. Lees verder voor het verslag.

  arrow
 • arrow
 • Op 19 oktober was TWI een van de thema's op het Lidz (Lean in de zorg) jaarcongres, dat gehouden werd in het LUMC in Leiden. Lees hier meer.

  arrow

Boekentips

Implementing TWI: Creating and Managing a Skills-Based Culture
Patrick Graupp en Robert J. Wrona, Productivity Press, 2011.

In dit boek beschrijven Graupp en Wrona de ervaringen van organisaties die TWI gebruiken, meer dan 60 jaar nadat het Training Within Industry programma Amerika veranderde in de industriële mogendheid die de Tweede Wereldoorlog won. Gebaseerd op hun ervaring met het implementeren van TWI in diverse organisaties zoals Virginia Mason Medical Center en Donnelly Manufacturing, laten Shingo Prijswinnaars Patrick Graupp en Robert Wrona zien waarom velen hen beschouwen als de meest succesvolle TWI trainers wereldwijd. Hun praktische handboek geeft de tools en templates om werknemers in elke organisatie zo op te leiden dat ze in staat zijn ongekende resultaten te bereiken.

 

 

The TWI Workbook: Essential Skills for Supervisors
Patrick Graupp en Robert J. Wrona, Productivity Press, 2006.

Met behulp van dit werkboek leren Graupp en Wrona supervisors voor elk TWI programma (Job Relations, Job Instruction en Job Mehods) een vier stappen methode toe te passen. Hierbij maken ze ze ruim gebruik van voorbeelden en oefeningen die de lezer in de eigen praktijk kan toepassen.
Na het lezen van dit boek is de lezer in staat gedetailleerde stap-voor-stap methoden toe te passen om vorm te geven aan de drie meest essentiële taken van een leidinggevende: de vaardigheid om iemand te leren een taak uit te voeren, de vaardigheid om taken te verbeteren en de vaardigheid om een positieve werkrelatie met werknemers op te bouwen.

 
The 7 Kata: Toyota Kata, TWI, and Lean Training
Conrad Soltero and Patrice Boutier, CRC Press, 2012

Dit boek legt de KATA/TWI link en schetst de route naar Lean succes. Het wijdt een hoofdstuk aan elk van de zeven KATA en doet suggesties voor mogelijke acties, afhankelijk van de sterke punten en beperkingen van uw organisatie. In dit boek wordt waardevolle informatie over veel van de losstaande verschillende Lean praktijken samengebracht en het verklaart de belangrijkste Lean concepten, waaronder gemba walks, Genchi gembutsu en PDCA.

 
Getting to Standard Work in Health Care: Using TWI to Create a Foundation for Quality Care
Patrick Graupp and Martha Purrier, CRC Press, 2012

Dit boek beschrijft hoe u de meest gebruikte Training Within Industry (TWI) module, Job Instruction (JI), kunt gebruiken om de prestaties te bevorderen en het moreel van de werknemers te stimuleren in een organisatie in de gezondheidszorg. Het onderzoekt niet alleen de JI methodiek, maar er wordt ook uitgelegd in welk opzicht dit programma net zo belangrijk en toepasselijk is in de hedendaagse gezondheidszorg als het was toen het werd ontwikkeld om snel nieuwe industriële arbeidskrachten te trainen in de Tweede Wereldoorlog. De tekst bevat recente case studies uit de gezondheidszorg die laten zien op welke manier Job Instruction op een duurzame manier geïmplementeerd kan worden.

 

Toyota Talent: Developing Your People the Toyota Way
Jeffrey K. Liker and David P. Meier, McGraw-Hill, 2007

Toyota produceert niet alleen auto’s; het creëert getalenteerde mensen. Liker en Meier laten in dit boek zien hoe je talentvolle mensen kunt opleiden en daarmee ongelooflijke resultaten kunt behalen in je bedrijf. Toyota Talent leidt de lezer door de strikte methodologie die wordt gebruikt om van binnenuit hoog presterende mensen op te leiden. De auteurs illustreren het cruciale belang van het creëren van een cultuur van leren in een organisatie. Ze laten specifieke voorbeelden zien van wat nodig is om werknemers in alle lagen van de organisatie te trainen, van de werkvloer tot stafleden in de dienstverlening, en ze laten zien hoe elk individu ondersteund en aangemoedigd moet worden om zijn of haar hoogste niveau te bereiken.

 

Building a Global Learning Organization: Using TWI to Succeed with Strategic Workforce Expansion in de LEGO Group
Patrick Graupp, Gitte Jakobsen, John Vellema, Productivity Press, 2014

Dit boek schetst de organisatorische en planning modellen die door de LEGO Group gebruikt zijn om intern de mogelijkheid te creëren verborgen kennis en vaardigheden te delen. Het boek beschrijft hoe en waarom TWI is gebruikt als basis voor het succesvol overdragen van kennis tussen verschillende talen en culturen en biedt stap-voor-stap een leidraad voor het creëren van een solide basis voor uw eigen Lerende Organisatie

 

Lead With Respect: A Novel of Lean Practice
Michael Ballé en Freddy Ballé, Lean Enterprises Inst Inc, 2014

In dit boek onthullen Michael en Freddy Ballé de ware kracht van lean: het ontwikkelen van mensen door middel van strikte toepassing van beproefde tools en methoden. En, in het proces, het creëren van de enige duurzame bron van concurrentievoordeel - een cultuur van continu verbeteren.

 

 

Ideas Are Free: How the Idea Revolution is Liberating People and Transforming Organizations
 
Alan G. Robinson & Dean M. Schroeder, 2006

Dit is een inspirerend boek over het stimuleren en realiseren van veel goede verbeterideeën van de medewerkers. Robinson en Schroeder bespreken twee basisprincipes van het beheren van ideeën, die zeer contra-intuïtief zijn - het belang om achter kleine ideeën aan te gaan in plaats van grote, en de problemen met de meest voorkomende beloningsschema's en hoe deze te vermijden. Ze beschrijven hoe ideeën deel uitmaken van het werk van iedereen, en hoe een effectief proces voor het omgaan met ideeën kan worden opgezet en uitgevoerd - hoe je een goed systeem voor ideeën kunt creëren dat fantastisch werkt. En ze laten zien hoe goede ideeënsystemen een diepgaande invloed hebben op de cultuur van een organisatie.

 
 • Friesland Campina
 • Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis
 • Geberit
 • AWL
 • Kirson
 • TOSEC
 • RKT
 • LUMC
 • RIME
 • VMI
 • Grundfos
 • AFB International
 • Coulisse
 • Philips
 • AstraZeneca
 • Sandvik