TWI Workshop 11 april

Op 11 april 2017 organiseren wij in samenwerking met Symbol in Enschede een gratis TWI Introductieworkshop. Wilt u weten wat de TWI methoden voor uw bedrijf kunnen betekenen, lees dan verder om in te schrijven.

Nieuws

 • JS en JM trainers

  Wij hebben nu ook gecertificeerde Job Safety en Job Methods trainers! Stuur ons een mail indien u meer informatie wilt over een van deze training.

  arrow
 • Standaardisatie bij AWL

  De afgelopen jaren maakte AWL-Techniek veel werk van standaardisatie met methoden zoals 5S en Training Within Industry. Hierdoor werden de processen op afdelingsniveau meer Lean en meer robuust. Straks neemt de standaardisatie nog verder toe. AWL-Techniek, dat lasmachines op maat maakt, wil namelijk modulairder gaan werken.
  Lees hier het verhaal van AWL.

  arrow
 • Wat is TWI?

  Wij steunen de Lean community in een initiatief om TWI onder te aandacht te brengen. Wanneer u meer wilt weten over TWI en de link met Lean, lees dan verder en klik op de link.

  arrow

Introductieworkshop

Bent u al een ruime tijd aan de slag met lean / continu verbeteren en merkt u dat het moeilijk is dit als onderdeel van het dagelijks werk te integreren?

Moet continu verbeteren telkens weer gepland worden, terwijl u dacht dat dit één zou worden met het dagelijks werk?

Is continu verbeteren vooral van de staffuncties en wordt het niet in de lijn gedragen?

Worden standaarden niet gevolgd (gebrek aan discipline!) en moet lean steeds opgefrist worden?

Blijft u brandjes blussen door te veel variatie in kwaliteit en productiviteit?

Herkenbaar? TWI kan u hierbij helpen.

De benodigde kennis en vaardigheden van het eerste niveau leidinggevenden in een organisatie zijn waarschijnlijk de meest vergeten , en tevens de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle lean implementatie. Succesvol lean is immers direct zichtbaar op de gemba, daar waar het werk gebeurt!

Het Training Within Industry (TWI) programma is erop gericht de eerste leidinggevenden beter te ondersteunen bij de uitvoering van hun dagelijkse verantwoordelijkheden.
Tussen 1950 en 1960 (en niet alleen toen, ook vandaag nog!) gebruikte Toyota TWI voor het opleiden van medewerkers als onderdeel van het Toyota Productie Systeem, ’s werelds eerste Lean Manufacturing programma.
TWI is een integraal onderdeel van hedendaagse Lean Manufacturing en Kaizen strategieën. De TWI methoden completeren Lean oplossingen door leidinggevenden te trainen in de vaardigheden die ze nodig hebben om een klimaat te kunnen scheppen voor standaardisatie en verbetering van methoden. Met behulp van de TWI methoden zijn supervisors in staat om de echte improvement leaders van uw bedrijf te worden, elke dag.

Tijdens de workshop krijgt u een introductie in het TWI programma, geïllustreerd met aansprekende voorbeelden uit de praktijk. U krijgt uitleg over de TWI methoden en na het bijwonen van de workshop heeft u een duidelijk beeld over wat TWI voor uw organisatie kan betekenen. Het programma wordt verzorgd door Carla Latijnhouwers en Gerard Berendsen, oprichters van TWI Instituut Nederland BV. Zij laten u zien wat TWI inhoudt en hoe het werkt.

Data:          11 april 2017
                  2 november 2017

Wilt u weten wat de TWI methoden voor uw organisatie kunnen betekenen, schrijf u dan voor een van de TWI Workshops via onderstaand formulier. Na inschrijving ontvangt u zo spoedig mogelijk nadere informatie. Voor meer informatie over de workshops kunt u mailen naar info@twi-instituut.com.

Velden met een * zijn verplicht

 TWI Introductieworkshop
 TWI kennisplatform
 Open training JR
 Open training JI
 Open training JM
 Inhouse training JR/JI
 Inhouse training JM
 Conferentie
 • Friesland Campina
 • Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis
 • Geberit
 • AWL
 • Kirson
 • RKT