TWI Workshop 11 april

Op 11 april 2017 organiseren wij in samenwerking met Symbol in Enschede een gratis TWI Introductieworkshop. Wilt u weten wat de TWI methoden voor uw bedrijf kunnen betekenen, lees dan verder om in te schrijven.

Nieuws

 • JS en JM trainers

  Wij hebben nu ook gecertificeerde Job Safety en Job Methods trainers! Stuur ons een mail indien u meer informatie wilt over een van deze training.

  arrow
 • Standaardisatie bij AWL

  De afgelopen jaren maakte AWL-Techniek veel werk van standaardisatie met methoden zoals 5S en Training Within Industry. Hierdoor werden de processen op afdelingsniveau meer Lean en meer robuust. Straks neemt de standaardisatie nog verder toe. AWL-Techniek, dat lasmachines op maat maakt, wil namelijk modulairder gaan werken.
  Lees hier het verhaal van AWL.

  arrow
 • Wat is TWI?

  Wij steunen de Lean community in een initiatief om TWI onder te aandacht te brengen. Wanneer u meer wilt weten over TWI en de link met Lean, lees dan verder en klik op de link.

  arrow

TWI methoden

Het TWI programma is erop gericht de eerste leidinggevenden (supervisors genoemd) beter te ondersteunen bij de uitvoering van hun dagelijkse verantwoordelijkheden.

Om deze verantwoordelijkheden goed in te vullen hebben supervisors 5 competenties nodig:

1. Kennis van het werk

2. Kennis van de verantwoordelijkheden

3. Vaardigheid in leidinggeven

4. Vaardigheid in Instrueren

5. Vaardigheid in het verbeteren van methoden

De kennis van het  werk en de verantwoordelijkheden is specifiek en moet daarom op de werkplek zelf worden aangeleerd.

Echter, de vaardigheden in leidinggeven en instrueren en in verbeteren van methoden zijn vaardigheden die generiek aangeleerd kunnen worden.

De TWI methode heeft per vaardigheid een standaard programma waarin supervisors zich in hun organisatie deze vaardigheden eigen maken.

- Job Relations (JR) voor de vaardigheid in leidinggeven

- Job Instruction (JI) voor de vaardigheid in instrueren

- Job Methods (JM) voor de vaardigheid in het verbeteren van methoden

Door toepassing van deze programma´s wordt een organisatie in staat blijvend creativiteit en kennis van haar medewerkers te gebruiken om zo blijvend succesvol te zijn.

Elk programma heeft een standaard aanpak, waarbij training en begeleiding van de supervisors centraal staat. Elk programma heeft een structuur van een 5x2 uur durende theorietraining, die door concrete opvolging op de werkvloer wordt ondersteund. Afhankelijk van de behoefte van de organisatie, kunnen deze programma´s los van elkaar worden ingevoerd.

 • Friesland Campina
 • Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis
 • Geberit
 • AWL
 • Kirson
 • RKT