Open JI Training april 2018

Van 3 t/m 6 april organiseren wij weer een Open Training Job Instruction. Lees verder voor meer informatie of om in te schrijven.

Nieuws

 • Lees hier het interview dat Procesverbeteren.nl hield met Gerard Berendsen over het TWI Instituut.

  arrow
 • Van woensdag 29 november tot donderdag 7 december hebben de Global Partners van het TWI Instituut Japan bezocht. Ze wilden beter begrijpen hoe TWI in Japan leeft en hoe het tegenwoordig opgleid wordt, om met deze kennis hun begeleiding van organisaties met TWI te kunnen verbeteren. Vanuit TWI Instituut Nederland en Duitsland namen Gerard Berendsen en Carla Latijnhouwers deel aan deze reis. Lees verder voor het verslag.

  arrow
 • arrow
 • Op 19 oktober was TWI een van de thema's op het Lidz (Lean in de zorg) jaarcongres, dat gehouden werd in het LUMC in Leiden. Lees hier meer.

  arrow

Wie zijn wij?

Carla Latijnhouwers is medeoprichter en gecertificeerd TWI Trainer van TWI Instituut Nederland en Duitsland. Carla studeerde Operationele Techniek en Beleid, Communicatie & Organisatie en houdt zich al jaren intensief bezig met Continu Verbeteren. Ze werkt sinds 2001 als Lean Consultant en Trainer/Coach en heeft ruime ervaring in het implementeren en begeleiden van Continu Verbetertrajecten in Nederland en Duitsland. Samen met Gerard Berendsen richtte ze in 2013 TWI Instituut Nederland BV en TWI Institut Deutschland GmbH op, met als doel de methoden beter toegankelijk te maken voor bedrijven.
Carla: “TWI helpt leidinggevende binnen bedrijven echt, zodat ze zelfstandig de veranderingen in hun eigen organisatie om kunnen zetten en kunnen borgen.”
Contact: carla.latijnhouwers@twi-instituut.com,
+49 (0) 151 525 61 739
Gerard Berendsen is medeoprichter en gecertificeerd TWI Trainer van TWI Instituut Nederland en Duitsland. Gerard studeerde Electro- en Energietechniek, Bedrijfskunde en Lean Operations. Gerard heeft 30 jaar ervaring als projectmanager, onderhoudsmanager en bedrijfsleider. Zijn focus is het ontwikkelen van het potentieel van medewerkers. Tijdens zijn opleiding tot Master Lean Operations ontdekte hij dat TWI Methoden fundamenteel zijn voor het slagen van Lean en Continu Verbeterprocessen. Na een eerste JI training en een succesvolle implementatie liet hij zich verder trainen op het gebied van de TWI Methoden en richtte in 2013 samen met Carla Latijnhouwers TWI Nederland BV en TWI Institut Deutschland GmbH op, om zoveel mogelijk bedrijven kennis te laten maken met de TWI methoden. Gerard: “Een dag niet geleerd, is een dag niet verbeterd.” Contact: gerard.berendsen@twi-instituut.com, +31 (0) 344 617 628
Susanne Slenders werkt als gecertificeerd TWI Trainer en Management Assistente bij TWI Instituut Nederland en Duitsland. Susanne deed een research master Social Sciences, een combinatie van Sociologie, Personeelswetenschappen en Organisatiewetenschappen. Na jarenlang als communicatiemedewerker te hebben gewerkt bij een consultancybureau op het gebied van Continu Verbeteren, maakte Susanne de overstap naar het TWI Instituut, met als doel TWI in Nederland en Duitsland mee op de kaart te zetten.
Susanne: “Het optimaal benutten van de capaciteit van werknemers, leidt tot loyaliteit en werknemerstevredenheid."
Contact: susanne.slenders@twi-instituut.com, +31 (0) 6 133 651 39

Kars Odink is sinds 2015 als gecertificeerd TWI Trainer aangesloten bij het TWI Instituut. Hij studeerde Automatisering- & Energietechniek en aansluitend Technische Bedrijfskunde. Naast zijn studie was Kars jarenlang werkzaam als teamleider in de retail. Kars heeft de opleiding Technische Bedrijfskunde in 2012 succesvol afgerond met een onderzoek naar de methode Training Within Industry, waarna hij deze methode succesvol heeft toegepast binnen enkele sectoren.
Na een eerste JI Training in 2012 en een succesvolle pilot in de logistieke sector liet Kars zich verder trainen in de modules van TWI. Kars is in aanraking geweest met diverse verbeterprogramma’s en heeft binnen de foodsector op diverse afdelingen TWI toegepast.
Kars: "TWI is de missende schakel van veel Lean programma’s en het verborgen geheim achter het Toyota Productie Systeem. De TWI modules bieden de basisvaardigheden voor eerstelijns leidinggevenden en een stabiele basis die nodig is voor de uitvoering van een succesvolle verbetercultuur."
Contact: kars.odink@twi-instituut.com

Janko Wijrdeman is sinds mei 2015 als gecertificeerd TWI trainer aangesloten bij het TWI instituut. Janko studeerde bedrijfskunde en heeft meer dan 10 jaar ervaring in leidinggeven en verbeterprocessen doorvoeren. Hij merkte dat er bij veel bedrijven gebrek was aan een standaard en aan goede werkrelaties, waardoor verbeteringen niet geborgd werden.
Nadat Janko in 2011 als operationeel manager in aanraking kwam met de methode TWI, werd hij zo enthousiast dat er een pilot georganiseerd werd binnen zijn afdeling. Na een reeks verbluffende resultaten die telkens weer verbeterden, wilde hij zich laten trainen in de verschillende modules van TWI. Inmiddels is hij gecertificeerd trainer en werkt met veel enthousiasme samen met het TWI instituut.
Janko: ”TWI daagt alle medewerkers uit de standaard vast te stellen en deze continu te verbeteren. Aangezien iedereen getraind en betrokken wordt is dit het begin van continu verbeteren.”
Contact: janko.wijrdeman@twi-instituut.com

 

 • Friesland Campina
 • Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis
 • Geberit
 • AWL
 • Kirson
 • TOSEC
 • RKT
 • LUMC
 • RIME
 • VMI
 • Grundfos
 • AFB International
 • Coulisse
 • Philips
 • AstraZeneca
 • Sandvik