Agenda

TWI Job Safety Inspiratieworkshop

Veiligheid betekent dat we maatregelen moeten overwegen en actie nemen voordat het tot een veiligheidsincident komt. We willen NIET wachten tot iets ons overkomt en we de put dempen als het kalf verdronken is. Tijdens deze workshop ervaren de deelnemers de kracht van de Job Safety methode. Deze inspiratieworkshop staat garant voor een leerzame middag en wordt veel ingezet door organisaties die het fundament willen leggen voor veilig gedrag op de werkvloer, door dat in de dagelijkse routines van leidinggevenden te verankeren.

job-safety-tekening-011

De Job Safety methode is voor meer dan duizenden deelnemers, van organisaties over de hele wereld een waardevolle start geweest voor het creëren van veilig gedrag op de werkvloer door het leren zien van onveilige situaties (ook in houding en gedrag), en daar direct actie op te ondernemen.

Job Safety is een bewezen veiligheidsprogramma dat organisaties helpt met het bouwen van een veiligheidscultuur op de werkvloer. Deze methode leert iedere medewerker, elke dag na te denken welke risicobeperkende maatregelen hij kan nemen om onveilige situaties te voorkomen. Medewekers en leidinggevenden leren rekening te houden met drie factoren:

1 fysieke omstandigheden,

2 persoonlijke omstandigheden en

3 culturele omstandigheden.

Alle drie hebben ze invloed op de veiligheid - en risico’s - op de werkvloer. Dit veiligheidsprogramma benadrukt dat de relatie tussen leidinggevende en werknemer een cruciale rol speelt in het bouwen van veilige werkplekken waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid heeft.

• Job Safety traint medewerkers om maatregelen te overwegen en actie te ondernemen, VOORDAT het tot een veiligheidsincident komt. NIET het puin ruimen achteraf.

• De methode leert om de keten van gebeurtenissen die leiden tot ongevallen en gevaarlijke situaties te analyseren.

• Job Safety vergroot het bewustzijn van medewerkers om “de keten te doorbreken”.

Resultaten met Job Safety:

• Job Safety is de basis van het veiligheidsprogramma in uw organisatie.

• Het draagt bij aan orde & netheid, nauwkeurigheid en een veilige werkomgeving.

• Het helpt iedere medewerker, elke dag om risicobeperkende maatregelen te nemen.

• Het is een hands-on veiligheidprogramma en geeft medewerkers het vertrouwen om zelf de werkomstandigheden te verbeteren.

• Job Safety draagt bij aan het verbeteren van vaardigheden van werknemers. • Het verlaagt de kosten die gepaard gaan met ongevallen.

• Het zorgt voor bewustwording in het denken over veiligheid.

Meld je aan voor deze JS Inspiratieworkhop door onderstaand formulier in te vullen.

De eerstvolgende workshop staat gepland op 24 juni van 13.00 tot 17.00 uur bij Laanboomhuis in Opheusden. Kosten zijn 295 euro per deelnemer.

Schrijf u nu in voor dit event

De workshops en Open Trainingen zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Wilt u meer inhoudelijke informatie of wilt u deelnemen, vult u dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ook bellen naar 0344-617628 of mailen naar info@twi-instituut.com