Ons team

Gerard Berendsen

Gerard Berendsen

Directeur & TWI Master Trainer


T. +31(0)344 617 628

Gerard Berendsen is medeoprichter en gecertificeerd TWI Trainer van TWI Instituut Nederland en Duitsland. Gerard studeerde Electro- en Energietechniek, Bedrijfskunde en Lean Operations. Gerard heeft 30 jaar ervaring als projectmanager, onderhoudsmanager en bedrijfsleider. Zijn focus is het ontwikkelen van het potentieel van medewerkers. Tijdens zijn opleiding tot Master Lean Operations ontdekte hij dat TWI Methoden fundamenteel zijn voor het slagen van Lean en Continu Verbeterprocessen. Na een eerste JI training en een succesvolle implementatie liet hij zich verder trainen op het gebied van de TWI Methoden en richtte in 2013 samen met Carla Latijnhouwers TWI Nederland BV en TWI Institut Deutschland GmbH op, om zoveel mogelijk bedrijven kennis te laten maken met de TWI methoden. Gerard: “Een dag niet geleerd, is een dag niet verbeterd.”

Susanne Slenders

Susanne Slenders

TWI Master Trainer


Susanne werkt sinds 2014 als gecertificeerd TWI Trainer bij TWI Instituut Nederland. Ze deed een research master Social Sciences, een combinatie van Sociologie, Personeelswetenschappen en Organisatiewetenschappen. Ze werkte jarenlang als communicatiemedewerker bij een consultancybureau op het gebied van Continu Verbeteren en als onderzoeker bij Utrecht University. Susanne maakte de overstap naar het TWI Instituut, waar zij als TWI trainer haar sociologische kennis en haar ervaring met continu verbeteren kan inzetten in het opleiden van mensen tot TWI Instructeurs. Susanne: “Het optimaal benutten van de capaciteit van werknemers, leidt tot loyaliteit en werkplezier."

Kars Odink

Kars Odink

TWI Trainer


Kars Odink is sinds 2015 als gecertificeerd TWI Trainer aangesloten bij het TWI Instituut. Hij studeerde Automatisering- & Energietechniek en aansluitend Technische Bedrijfskunde. Naast zijn studie was Kars jarenlang werkzaam als teamleider in de retail. Kars heeft de opleiding Technische Bedrijfskunde in 2012 succesvol afgerond met een onderzoek naar de methode Training Within Industry, waarna hij deze methode succesvol heeft toegepast binnen enkele sectoren. Na een eerste JI Training in 2012 en een succesvolle pilot in de logistieke sector liet Kars zich verder trainen in de modules van TWI. Kars is in aanraking geweest met diverse verbeterprogramma’s en heeft binnen de foodsector op diverse afdelingen TWI toegepast. Kars: "TWI is de missende schakel van veel Lean programma’s en het verborgen geheim achter het Toyota Productie Systeem. De TWI modules bieden de basisvaardigheden voor eerstelijns leidinggevenden en een stabiele basis die nodig is voor de uitvoering van een succesvolle verbetercultuur."

Janko Wijrdeman

Janko Wijrdeman

TWI Trainer


Janko Wijrdeman is sinds mei 2015 als gecertificeerd TWI trainer aangesloten bij het TWI instituut. Janko studeerde bedrijfskunde en heeft meer dan 10 jaar ervaring in leidinggeven en verbeterprocessen doorvoeren. Hij merkte dat er bij veel bedrijven gebrek was aan een standaard en aan goede werkrelaties, waardoor verbeteringen niet geborgd werden. Nadat Janko in 2011 als operationeel manager in aanraking kwam met de methode TWI, werd hij zo enthousiast dat er een pilot georganiseerd werd binnen zijn afdeling. Na een reeks verbluffende resultaten die telkens weer verbeterden, wilde hij zich laten trainen in de verschillende modules van TWI. Inmiddels is hij gecertificeerd trainer en werkt met veel enthousiasme samen met het TWI instituut. Janko: ”TWI daagt alle medewerkers uit de standaard vast te stellen en deze continu te verbeteren. Aangezien iedereen getraind en betrokken wordt is dit het begin van continu verbeteren.”

Wim van Lith

Wim van Lith

TWI Trainer


Wim van Lith is sinds 2021 als gecertificeerd Job Instruction trainer aangesloten bij het TWI Instituut. Wim is opgeleid in Energietechniek en Elektronica en ruim 30 jaar actief geweest in de farmacie. Hij heeft in diverse proces-automatiseringsfuncties gewerkt in zowel onderhoud- als projectenorganisaties. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in Lean Six Sigma en verandermanagement en is als Opleidingskundige in de functie van Learning Lead jarenlang de drijvende kracht achter On the Job Trainingen geweest.
Wim: “TWI is de perfecte overlap tussen Lean en Leren, het is standaard werk en perfect ingerichte praktijktrainingen ineen”.

Carla Latijnhouwers

Carla Latijnhouwers

TWI Master Trainer


Carla Latijnhouwers is  gecertificeerd TWI Master Trainer. Carla studeerde Operationele Techniek en Beleid, Communicatie & Organisatie en houdt zich al jaren intensief bezig met Continu Verbeteren. Ze werkt sinds 2001 als Lean Consultant en Trainer/Coach en heeft ruime ervaring in het implementeren en begeleiden van Continu Verbetertrajecten in Nederland en Duitsland.  

Carla: “TWI helpt leidinggevende binnen bedrijven echt, zodat ze zelfstandig de veranderingen in hun eigen organisatie om kunnen zetten en kunnen borgen.”