Trainingen

Job Instruction training

De Job Instruction training duurt meestal een week, met een groep van 10 deelnemers.

In deze training leer je hoe je taken standaardiseert en een taakanalyse maakt waarmee je collega's en nieuwe medewerkers instrueert, zodat zij hun taken snel, goed en permanent leren.

Het geleerde wordt dan ter plaatse op de eigen werkplek toegepast volgens het principe learning-by-doing en doordat elke deelnemer minstens één keer als docent optreedt en één keer als leerling, leert hij de methode in de praktijk toe te passen. Na de trainingsweek kunnen de Job Instructeurs direct aan de slag met het maken van standaarden en het instrueren van taken aan collega's.

Om het geleerde te verankeren en in de praktijk te blijven toepassen, helpt een vervolgdag om eventuele vragen of onduidelijkheden op te helderen. Om met de methode aan de slag te kunnen, is na de training echter geen consultancy-traject nodig, de deelnemers kunnen direct starten. Op verzoek is verdere support uiteraard mogelijk.

De training is gericht op operationele managers en alle personen die anderen instrueren in hun werk - in alle sectoren, divisies en organisaties. De trainingsweek wordt afgesloten met een certificering voor TWI Job Instructeur. 

In de afbeelding hieronder is het standaard weekschema weergegeven (klik voor vergroting). In overleg zijn er ook andere mogelijkheden, passend bij de organisatie.

weekschemaji